كارشناس موادغذایی مرکز بهداشت استان یزد گفت: كشمش ، انجير خشک و بادام تمايل به سيگار را كم كرده، در نتيجه ترك سيگار را راحت تر خواهند كرد .
زارع اظهار داشت: در حال حاضر سرطان ريه بيشترين ميزان كشتار را در ميان انواع سرطان ها ( بدون در نظر گرفتن سرطان پوست ) به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: استعمال دخانيات ، نه تنها مضرات فردي را به دنبال خواهد داشت، بلكه اشخاص مرتبط با افراد سيگاري نيز جزو جمعيت در معرض خطر به شمار مي آيند.
زارع با تاکید بر این مطلب که سیگاری ها كشمش ، انجير خشک و بادام بخورند یادآورشد:
اين مواد غذايي به راحتي قليايي بودن بدن را افزايش مي دهند ، بنابراين تمايل به سيگار را كم كرده، در نتيجه ترك سيگار را راحت تر خواهند كرد. بنابراين اگر مقداري آجيل در جيب خود بگذاريد ، هر بار كه به قصد سيگار، دست در جيب مي كنيد كشمش، انجير خشک و بادام به جاي سيگار در آوريد.
وی توصیه کرد: سیگاری ها اگر از آدامس هاي حاوي نيكوتين كه مخصوص ترك سيگار هستند، استفاده مي كنند، مواد اسيدي را (موادي كه محيط بدن را اسيدي مي كند) مصرف نكنند، زيرا خاصيت خنثي كننده خواهند داشت. مواد اسيدي شامل : انواع نوشابه ( كوكاكولا ، قهوه، آبميوه و ماءالشعير )، گوشت قرمز، ماهي ، تخم مرغ ، بادام زميني ، حبوبات و ... است.
این كارشناس توصيه کرد: حداقل 15 دقيقه قبل از مصرف اين آدامس ها ، از خوردن مواد اسيدي خودداري شود.
زارع با اشاره به مصرف سبزي هاي برگ سبز تيره در سیگاری ها گفت:
سبزي هاي برگ سبز تيره از مهم ترين و مناسب ترين منابع تغذيه اي براي جلوگيري از سرطان به شمار مي آيند. بنابراين از خوردن برگ هاي سبز تيره كاهو به دليل خشن بودن، صرف نظر نكنيد، زيرا حاوي مواد مغذي بي شماري نسبت به برگ هاي سبز روشن هستند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 21,ژانویه,2025